Heraldiek

Welkom

Welkom op de website van de vereniging Afstammelingen van Dun.
Het e-boek vertelt je alles wat we weten over onze naam en naamgenoten. Dit boek is niet af en zal regelmatig aangevuld worden, zowel met ons reeds gekende gegevens, als met resultaten van nieuw onderzoek. Onder Belgie vindt u de historiek van de vereniging. Actualiteit verschijnt onder dit kader.

Naar het formulier

Overname en publicatie van teksten, geheel of gedeeltelijk, op welke wijze ook, is UITSLUITEND toegestaan na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de auteur, en mits bronvermelding !

Familie-uitstap 2019: Bezoek aan het Trappistinnenklooster in Brecht alwaar zuster Theresia van Dun ons opwacht

Datum: 
zondag, 18 augustus, 2019 - 14:00

OPGELET: De overname en publicatie van teksten op deze website, op welke wijze ook, geheel of gedeeltelijk, is UITSLUITEND toegestaan na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de auteur en mits bronvermelding !

Schielijk Overlijden van Jeanne van Dun uit Meersel-Dreef, bestuurslid sinds de oprichting van onze vereniging in 1996.

Dinsdag 29 mei 2018 overleed op 67 jarige leeftijd ons trouw bestuurslid Jeanne van Dun uit Meersel Dreef in Campus Elisabeth te Turnhout.

We zijn allen heel hard geschrokken door dit onverwacht heengaan en blijven haar dankbaar voor haar jarenlange inzet voor de vereniging.

We wensen de familie veel sterkte.

A) Publicaties op internet over Cornelius van Dun(ne) - B) De volledige lijst van alle (=+5300) achterhaalde 'van Dun-namen' tot en met 1340.

A) Met toestemming van Fonny van Dun werd de door Lucas van der Hoeven bewerkte, aangevulde en de naar het Engels vertaalde tekst gepubliceerd op:  http://www.cbsm.nl/upload/artikelen/cornelius_van_dun_ne_1483_1577.pdf
 
Tevens is de Nederlandse bewerking te consulteren op de website van het BHIC (Brabants Historisch Informatie Centrum): 

Turnhout

Datum: 
zondag, 21 augustus, 2011 - 14:00

In opmaak

Breda

Datum: 
zondag, 19 augustus, 2012 - 13:30

In opmaak

Mechelen Klooster Leliëndael -abdis Anna van Dun

Datum: 
zondag, 7 september, 2008 - 12:30

Deze maal ging de familie-uitstap volledig de cultuurhistorische toer op. Aanleiding was de informatie die we hadden over abdis Anna van Dun( zuster Siarda).
De deelnemers, die in Turnhout en Deurne door een autocar waren opgeladen, werden op het Rode Kruisplein in Mechelen door Fonny van Dun opgewacht voor een rondleiding in zijn geboortestad.

Ten behoeve van elke van Dun-afstammeling: vraag je stamboom aan

Zoals je kan merken op de ‘Home’-bladzijde van deze website kan iedere van Dun-afstammeling voortaan zijn eigen stamboom aanvragen.
Het volstaat de afbeelding van de stamboomtekening  aldaar aan te klikken en de vragenlijst die dan verschijnt ingevuld door te sturen.
 

Gezamenlijke Familiedag te Goirle - Verdeling Stamboomboek van de Goirlese van Dun Familie

Datum: 
zondag, 8 september, 2013 - 14:00

Na tientallen jaren van onderzoek was het dan zover. Op 8 september 2013 werd het eerste exemplaar van het boek overhandigd aan mevr. van Dun-Wollendorf, weduwe van de grondlegger van het genealogisch onderzoek naar de familie van Dun, Theo van Dun uit Tilburg.
Dit gebeurde tijdens de gezamenlijke familiedag van de Belgische en Nederlandse van Dun-verenigingen in Goirle. De plaats waar de van Dun’s eeuwenlang woonden. Er wonen nog steeds afstammelingen van hen in Goirle.
 

Pagina's

Abonneren op Afstammelingen van Dun RSS